Bekijk hier antwoorden op veelgestelde vragen van anderen:

De duur van een behandeltraject kan variëren afhankelijk van de aard en ernst van de verslaving, evenals je persoonlijke omstandigheden en vooruitgang. Gemiddeld duren de meeste trajecten tussen de drie en zes maanden, maar dit kan langer zijn voor complexe gevallen. Tijdens het intakegesprek maken we een inschatting van de benodigde tijd.
We streven ernaar om binnen een week een eerste intakegesprek te plannen na je aanmelding. Voor urgente gevallen proberen we je zo snel mogelijk te helpen. Neem contact met ons op om de beschikbare opties te bespreken.
Ja, bij Verslavingsconsulent Kroes behandelen we al je gegevens strikt vertrouwelijk. We houden ons aan de geldende privacywetgeving en ethische richtlijnen. Alleen jij en je behandelend consulent hebben toegang tot je informatie, tenzij je expliciet toestemming geeft om informatie te delen.
Voor je eerste afspraak vragen we je om de volgende zaken mee te nemen:
  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Je zorgverzekeringspas
  • Eventuele medische dossiers of documenten die relevant kunnen zijn voor je behandeling
  • Een lijst van medicijnen die je momenteel gebruikt
Tijdens het intakegesprek bespreken we je huidige situatie, je medische geschiedenis, en je doelen voor de behandeling. We zullen ook een aantal vragen stellen om je verslaving beter te begrijpen. Dit helpt ons om een gepersonaliseerd behandelplan voor je op te stellen.
Familie en vrienden kunnen een belangrijke rol spelen in je herstelproces. Tijdens de behandeling bieden we ook sessies aan waarbij naasten betrokken worden, zodat zij beter begrijpen hoe ze je kunnen ondersteunen. We geven hen ook tips en strategieën om je herstel te bevorderen.
Een terugval is een veelvoorkomend onderdeel van het herstelproces en betekent niet dat je gefaald hebt. Als je een terugval hebt, zullen we samen de situatie evalueren om te begrijpen wat er is gebeurd en je behandelplan aanpassen om toekomstige terugvallen te voorkomen. Onze focus ligt op leren en groeien, niet op schuld en schaamte.
Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van verslavingszorg. Het is belangrijk om contact op te nemen met je verzekeraar om te begrijpen wat je polis dekt. Wij kunnen je ook helpen bij het uitzoeken van je vergoedingsmogelijkheden tijdens je intakegesprek.
Als je geen verzekering hebt die de behandelingen dekt, bespreken we graag de beschikbare betaalopties met je. We bieden flexibele betalingsplannen om de financiële druk te verlichten. Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot de hulp die ze nodig hebben, ongeacht hun financiële situatie.

Het komt vaak voor dat mensen met een verslaving te maken hebben met meerdere verslavingen tegelijkertijd. Tijdens het intakegesprek zullen we een uitgebreide evaluatie uitvoeren om al je verslavingen te identificeren en een behandelplan op maat te maken dat rekening houdt met alle aspecten van je situatie.
We begrijpen dat je verplichtingen hebt zoals werk of school. Daarom proberen we onze behandelingen zo flexibel mogelijk in te plannen. We kunnen in samenspraak met jou een schema opstellen dat rekening houdt met je dagelijkse verplichtingen, zodat je zo min mogelijk verstoring ervaart in je werk- of schoolleven.